You are currently viewing Πώς να βελτιώσεις τα Γαλλικά σου ;

Πώς να βελτιώσεις τα Γαλλικά σου ;

Χρειάζεται να βελτιώσεις τα Γαλλικά σου άμεσα και γρήγορα; Μαθαίνεις χρόνια Γαλλικά, αλλά χρειάζεσαι βελτίωση στον γραπτό σου λόγο; Εδώ θα βρεις την δραστηριότητα που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την γλωσσική σου ικανότητα με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, από την άνεση του σπιτιού. Αρχικά, αυτό που χρειάζεται να έχεις είναι έναν υπολογιστή ή γενικά μια φορητή συσκευή και να εντάξεις διάφορες ασκήσεις μέσα στην καθημερινότητα σου!

άκου & Διάβασε στα Γαλλικά για να τα βελτιώσεις!

Μια από τις πιο γνωστές δραστηριότητες είναι αυτή των νεκρών λέξεων ”les mots morts”. Τι εννοούμε ακριβώς; Να ακούς και να διαβάζεις στα Γαλλικά! Πιο συγκεκριμένα, να εντάξεις στο πρόγραμμα σου χρονικά διαστήματα κατά τα οποία θα διαβάζεις Γαλλικά, όπως δημοσιογραφικά άρθρα, ίσως κάποιο βιβλίο γαλλικών για αρχάριους ή λογοτεχνία. Παράλληλα, κάνοντας τις άλλες δραστηριότητες σου όπως jogging ή ΄ψώνια, μπορείς να ακούς podcast, γαλλική μουσική ή το βράδυ όταν χαλαρώνεις να βλέπεις βίντεο, θα βρεις άπειρα στο  youtube. Ακόμα, μπορείς να διαβάσεις ένα μικρό βιβλίο. Μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου, βρες κάποιες ώρες και ξεκινά την προσωπική σου επαφή με τα Γαλλικά!

Δημιούργησε περιεχόμενο!

Για να βελτιώσεις τα Γαλλικά, μια αρκετά πρακτική λύση είναι να παράξεις περιεχόμενο. Δηλαδή, φτιάξε ένα blog ή ένα κανάλι στο Youtube προώθοντας την Γαλλική γλώσσα. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις άμεση επαφή με τη γλώσσα και παράλληλα θα είναι κάτι ευχάριστο μέσα στην καθημερινότητα σου, καθώς θα είναι δημιουργικό. Αν, από την άλλη είσαι ντροπαλός, μπορείς να γράφεις στο ημερολόγιο σου στη Γαλλική γλώσσα και να εξελίξεις περισσότερο τον γραπτό σου λόγο.

Άλλαξε την Γλώσσα των ηλεκτρονικών συσκευών σου στα Γαλλικά!

Μια ακόμα δραστηριότητα πολύ ωφέλιμη για την βελτίωση των Γαλλικών σου είναι να ρυθμίσεις την γλώσσα των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιείς συχνά στα Γαλλικά. Για παράδειγμα το κινητό σου ή το τάμπλετ μπορείς να το ρυθμίσεις στην Γαλλική γλώσσα, ώστε να έχεις επαφή στην καθημερινότητα σου με πιο εξειδικευμένο λεξιλόγιο.

Κοινωνικά δίκτυα.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο χρόνο καταναλώνουμε καθημερινώς στα κοινωνικά δίκτυα. Για αυτό θα ήταν προτιμότερο να ρυθμίσεις τα κοινωνικά δίκτυα στα Γαλλικά ή να ακολουθήσεις σελίδες με γαλλικό περιεχόμενο. Όπως ειδησεογραφικές σελίδες, σελίδες με καλλιτεχνικό περιεχόμενο ή και λογοτεχνικές. Έτσι, θα παρακολουθείς τα νέα της ημέρας στη Γαλλία και τον κόσμο, θα παρακολουθείς βίντεο και θα ενημερώνεσαι στη Γαλλική γλώσσα.

κράτησε σημειώσεις !

Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να έχεις επαφή με τα Γαλλικά κάθε μέρα είναι να σκέφτεσαι και να κρατάς τις σημειώσεις σου στην Γαλλική γλώσσα. Δοκίμασε το!

Αφήστε μια απάντηση