You are currently viewing Το Καρναβάλι των Γυναικών στο Παρίσι.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Καρναβάλι των Γυναικών στο Παρίσι.

Κάθε χρόνο, την περίοδο του καρναβαλιού, το Καρναβάλι των Γυναικών στο Παρίσι είναι κάτι διαφορετικό από τα καρναβάλια που ξέρουμε. Και αυτό γιατί φέρει τις ρίζες του από πολύ παλιά. Φέτος το Carnaval des Femmes ή la Fête des Blanchisseuses έγινε την Κυριακή στις 3 Μαρτίου. Στο καρναβάλι αυτό το βασικό στοιχείο είναι η κήρυξη των γυναικών σε βασίλισσες. Επίσης, από την άλλη και οι άντρες είναι σημαντικό να ντυθούν γυναίκες.

Καρναβάλι των Γυναικών : προέλευση

Η διοργάνωση του Καρναβαλιού των Γυναικών ξεκίνησε το 2008 γεμίζοντας τους δρόμους του Παρισιού και αναβιώνοντας μια παλιά εορταστική παράδοση. Προέρχεται από το φεστιβάλ Mi-Carême που οργάνωναν κάθε χρόνο οι παρισινές πλύστρες. Έτσι, στα πλαίσια του Carnaval de Paris έγινε και ο οργάνωση του Carnaval des Femmes. Ακόμη κάθε χρόνο, οι πλύστρες τιμούν μια γυναίκα με το όνομα βασίλισσα για το πλυντήριο και βγάζουν και μια βασίλισσα για την κοινότητα.

Έτσι, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναβιώνει το συγκεκριμένο έθιμο μέσα από πολύ χορό και τραγούδι.

Το καρναβάλι του Παρισιού

Από την άλλη, την ίδια περίοδο έχουμε και το καρναβάλι του Παρισιού. Επίσης, φέτος γιορτάζει την 25η διοργάνωση του. Το καρναβάλι του Παρισιού έχει τις βάσεις του ήδη από τον Μεσαίωνα. Ακόμη, οι Παριζιάνοι κάθε χρόνο τιμούν αυτοί την εορταστική περίοδο με πολύχρωμες στολές, μουσική και ξεφάντωμα διατηρώντας αυτή την τρελή ατμόσφαιρα του καρναβαλιού ζωντανή. Όσοι ταξιδέψετε αυτή την περίοδο στο Παρίσι μην ξεχάσετε να απολαύσετε το καρναβάλι του Παρισιού!

Παρακολούθησε τώρα ένα μάθημα Γαλλικών μαζί μας και μάθε τα ήθη και τα έθιμα του Γαλλικού Καρναβαλιού! Vive le Carnaval!

Αφήστε μια απάντηση