You are currently viewing Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 : Τελετή Έναρξης στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 : Τελετή Έναρξης στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 και η Τελετή Έναρξης

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 (Jeux Olympiques – JO) ξεκίνησαν φέτος στο Παρίσι, στην Πόλη του Φωτός στις 26 Αυγούστου. Μέσα από μια φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης, η Γαλλία έδειξε το πολιτιστικό της μεγαλείο. Η Τελετή διήρκησε 3 ώρες και 45 λεπτά. Ήταν η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν έξω από στάδιο.

Μέσα στο ποταμό Σηκουάνα (La Seine) και σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων έπλευσαν 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές να παίρνουν μέρος. Πρώτη η ελληνική αποστολή έκανε την εμφάνιση της. Επίσης, στην Τελετή Έναρξης παρακολουθήσαμε ιστορικά μνημεία όπως την Παναγιά των Παρισιών (Notre Dame de Paris), την γέφυρα Νεφ (Le Pont Neuf). Και φυσικά είδαμε τον Πύργο του Άιφελ με τους κύκλους των Ολυμπιακών Αγώνων να φωτίζεται από άκρη σε άκρη.

Ακόμη, η μυθική φωνή της Céline Dion μας ταξίδεψε με το γνωστό τραγούδι της Édith Piaf, L’Hymne à l’amour (1950). Πήραν μέρος και αλλοί γνωστοί Γάλλοι καλλιτέχνες όπως οι Claude François, Véronique Sanson, Sheila. Επίσης τραγούδησε και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lady Gaga. Τέλος, η Ολυμπιακή Φλόγα πέταξε πάνω από το Παρίσι μέσα σε ένα μεγάλο αερόστατο.

Τελετή Έναρξης – Συμβολισμοί

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο μεγάλα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή τη χρονιά, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η διοργάνωση είχε κάτι το διαφορετικό. Συνδύασε την ιστορία και τον πολιτισμό παράλληλα με το μοντέρνο. Περνώντας μηνύματα για την διαφορετικότητα, τον φεμινισμό, την σεξουαλικότητα έδειξε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Μια διαφορετική Τελετή Έναρξης  που δεν έχει να χάσει κάτι από τις προγενέστερες της.

Αφήστε μια απάντηση