You are currently viewing Γιατί να κάνεις μαθήματα γαλλικών online;

Γιατί να κάνεις μαθήματα γαλλικών online;

Γιατί να κάνεις μαθήματα γαλλικών online ; Για πολλούς μαθητές και γονείς αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα. Στη σημερινή εποχή και ειδικά την περίοδο εξάπλωσης του COVID-19, η online διδασκαλία ήταν η κύρια πηγή εκμάθησης. Τα τεχνολογικά μέσα, παράλληλα με τις ψηφιακές εφαρμογές ευνόησαν την τηλεκπαίδευση σε κάθε τομέα. Από online σεμινάρια μέχρι πλατφόρμες διδασκαλίας, η online εκπαίδευση ήρθε για να μείνει.

Photo : Unsplash

Μαθήματα Γαλλικών Online : Πλεονεκτήματα & Οφέλη

  • Ευελιξία προγράμματος : Τα μαθήματα online συνήθως προσφέρουν ευελιξία ως προς το πότε μπορείς να συμμετάσχεις. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές την προσαρμογή των μαθημάτων τους στο χρονικό πλαίσιο που θέλουν. Η προσαρμογή μπορεί να γίνει για παράδειγμα κάθε μήνα ή ακόμα και κάθε βδομάδα. Ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε μαθητή.

  • Πρόσβαση από παντού : Μπορείς να παρακολουθήσεις τα μαθήματα από οποιαδήποτε μέρος της Ελλάδας ή ακόμη και του κόσμου. Επίσης, δεν χρειάζεται να είσαι φυσικά παρόν καθώς μπορείς να μάθεις Γαλλικά από την άνεση του σπιτιού σου. Τέλος, για τους μαθητές – φοιτητές η απουσία μετακίνησης είναι το πιο σημαντικό, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν μέσα μεταφοράς για να έχουν πρόσβαση σε φροντιστήρια ή σχολές εκμάθησης γλωσσών.

  • Ποικιλία πόρων – υλικού εκμάθησης : Για την εκμάθηση μια ξένης γλώσσας υπάρχει μεγάλη ποικιλία από online πλατφόρμες. Προσφέρουν βοήθεια στην μαθησιακή διαδικασία με πλούσιες πηγές, όπως βίντεο, ηχητικά αρχεία, διαδραστικά μαθήματα. Κάποιες πολύ χρήσιμες πλατφόρμες, που χρησιμοποιώ και εγώ προσωπικά στην εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας, είναι το TV5Monde FLE και το RFI Apprendre le français. Επίσης, η χρήση προσωπικής σχολικής πλατφόρμας για την προώθηση extra υλικού βοηθάει ακόμα περισσότερο την εξατομικευμένη διδασκαλία των γαλλικών.

  • Εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων : Η χρήση της τεχνολογίας μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων που θα ήταν απαραίτητα για την κίνηση προς και από τον τόπο όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

  • Εξατομικευμένη μάθηση : η εξατομικευμένη μάθηση είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα της Γαλλικής γλώσσας. Επίσης, προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα όπως αξιολογήσεις και προσαρμογή μαθήματος στις ανάγκες και τις δεξιότητες κάθε μαθητή. Μέσω σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας, η προώθηση υλικού και εργασιών επιταχύνει την διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας.

Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις τη μέθοδο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου.

Αφήστε μια απάντηση